Cele cinci butoane emoționale și comportamentul nostru

Modelul SCARF aplicat în coaching

Modelul SCARF (scarf engl.=eșarfă) a fost dezvoltat de David Rock în 2008. SCARF reprezintă inițialele a cinci domenii cheie care ne influențează comportamentul în situații sociale:

  • Status=statutul nostru social (relația cu ceilalți, salariu, poziția la job, etc.)
  • Certainty=cât de siguri ne simțim legat de situații, evenimente, oameni
  • Autonomy=nivelul de control pe care îl avem asupra deciziilor noastre sau asupra unor situații
  • Relatedness=sentimentul de apartenență la grup, relațiile cu ceilalți
  • Fairness=simțul nostru asupra corectitudinii, ce e bine și ce e rău

Cercetările din neuroștiință au demonstrat că aceste cinci butoane activează în creierul nostru același tip de răspuns precum răspunsurile pe care ne bazăm pentru supraviețuirea fizică. Este vorba despre o reacție primitivă care explică emoțiile puternice pe care le avem în unele contexte sociale. Vorbim despre instinct deci, la fel cum vorbim despre instinct și atunci când luăm decizii pentru păstrarea sănătății și integrității noastre fizice. Instinctul nu poate fi oprit. Dar putem înțelege ce se întâmplă cu noi și de ce reacționăm în anumite moduri.

Cu ce ne ajută cunoașterea acestui model? Este foarte util în ședințele de coaching și dezvoltare personală pentru că putem detecta împreună de ce anumite situații sunt neplăcute pentru voi, care dintre cele cinci domenii de mai sus simțiți că sunt amenințate, cum vă puteți gestiona emoțiile în situații dificile și cum puteți lua cele mai bune decizii pentru voi pentru a duce o viață echilibrată emoțional.

De exemplu, una dintre clientele mele de la coaching s-a simțit foarte nesigură, anxioasă în ultimele săptămâni de când a izbucnit războiul din Ucraina. Analizând credințele, gândurile sub ghidarea mea, și-a dat seama că și-a simțit amenințate autonomia (pentru că nu putea controla o eventuală izbucnire a războiului în țara noastră; avea planuri bine stabilite pentru acest an și un conflict însemna să renunțe la tot ce plănuise și să ajungă într-o zonă în care ea nu mai controlează nimic) și simțul dreptății (Fairness – ce considera ea că este corect să se întâmple pentru ea, pentru apropiați, pentru cetățenii din Ucraina și pentru omenire, în general).

Ce am făcut în procesul de coaching și dezvoltare personală? Am aplicat modelul ””micșorăm amenințarea, mărim recompensa” și am stabilit ce este în controlul ei, ce poate fi prezis, am dezvoltat flexibilitatea și reziliența.

Aceasta este doar una dintre metodele și tehnicile pe care le utilizez cu clienții mei în ședințele de coaching și dezvoltare personală. O altă tehnică ce îmi place și are rezultate bune este demontarea credințelor iraționale. Dar despre asta, în alt articol.