Relația coach/ consilier pentru dezvoltare personală – client

Înainte de a intra într-un proces de consiliere pentru dezvoltare personala/ coaching este bine să înțelegi rolul tău, ca și client, dar și pe cel al consilierului cu care vei lucra.

Rolul tău:

  • Pentru că ai ales să investești în tine, trebuie să faci o prioritate din sesiunile de consiliere. Rezervă-ți timp înainte de fiecare sesiune să te uiți peste ce am lucrat în întâlnirile anterioare. Te rog să faci temele pe care le primești; te vor ajuta în procesul de dezvoltare personală. Este foarte important să ai o idee și despre ce vrei să primești în următoarea sesiune. Contează ce îți propui tu, care este “agenda” ta.
  • Este important să ajungi la timp la fiecare întâlnire, fie că este fizică sau online.
  • Vino la fiecare întâlnire pregătit și fii deschis la nou. Fii dornic să îți schimbi credințele, obiceiurile avute până acum dacă nu îți mai sunt de ajutor.
  • Oferă-mi feedback oricând simți nevoia despre experiența ta în întâlnirile noastre; spune-mi ce merge și ce nu merge. Nu trebuie să te îngrijorezi că mă rănești sau să te preocupi despre ce aș putea crede eu. Sunt aici ca să te ajut, nu ca să te judec sau să decid în locul tău.

Rolul meu:

  • Te voi asculta, îți voi răspunde și voi pune întrebări. Dacă ceva din vocea ta sau din limbajul corpului tău îmi aprinde o idee, un gând sau o imagine îți voi împărtăși asta și îți voi pune și alte întrebări. De multe ori nuanțele acestea apparent fără semnificație creează schimbări majore la clienți. Dacă însă nu rezonează cu ideile tale, spune-mi. Nu țin să am dreptate.
  • La finalul întâlnirii, dacă nu îmi spui ce acțiuni vrei să faci până la ședința următoare, îți voi da eu temă: să scrii în jurnal, să faci o activitate, un exercițiu, etc. Ești liber să negociezi tema, să o accepți sau să o refuzi. Cele mai multe sarcini se vor referi la conștientizare, la ascultarea vocii tale și la a face alegeri de impact pentru tine.

Timp suplimentar:

  • Între sesiuni, dacă ai întrebări, vrei să împărtășești ceva cu mine sau ai o idee importantă, îmi poți scrie pe e-mail la contact@irinapetrovici.ro. Aș dori să fie cât mai succinte aceste mesaje. Îți voi sugera o întâlnire în plus peste ce avem stabilit, dacă este necesar.

Schimbări în programare:

  • Te rog să prioritizezi programarea ta la consiliere și să îți aranjezi programul astfel încât să ajungi la timp. Dacă este nevoie să reprogramezi, te rog să mă anunți cu 24 de ore înainte sau cât mai repede posibil. Nu voi reprograma ședințele la care nu ajungi și nu anunți din timp absența. Din această cauza un alt client poate rata un interval orar în care ar putea să beneficieze de suportul meu. Sesiunile anulate în ultimul moment vor fi taxate. Urgențele sunt excepție.

Te așteaptă un drum frumos!

Sunt convinsă că vom avea o bună relație de colaborare și te voi ajuta să îți atingi obiectivele.